Aircooled Forum
Forumul unui grup de pasionati ai fenomenului VW Aircooled
Lista Forumurilor Pe Tematici
Aircooled Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE AIRCOOLED FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angelika29 pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Arges
cauta Barbat
19 - 80 ani
Aircooled Forum / Vanzari-cumparari diverse / De vanzare soba pe ulei uzat motor. Moderat de BubuL, MikeRG, MishuL, tipatescu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Dupa cum spune si titlul, se vinde o soba cu ulei uzat, ideala pentru incalzirea garajului sau a altor ateliere.
Soba se bazeaza pe un concept propriu, nou in Romania, capabila sa furnizeze o cantitate foarte mare de caldura cu ajutorul unei arderi curate si complete.
Soba e usor de intretinut, fara a avea piese complexe, pretentioase sau in miscare (cum e cazul sobelor tip injector de exemplu), fiind un design simplu si usor de curatat (are porturi de vizitare in toate zonele in care s-ar putea acumula mizerie).
Soba e construita din tabla de 4 mm.
Totul se bazeaza pe un efect natural cauzat de tiraj si de fenomenele de gazeficare.

Soba este alimentata in principal cu ulei uzat de motor, consumul fiind undeva intre 1-2 L/h in functie de puterea selectata.

Un film demonstrativ:





Pret:   15 milioane.
Contact:  aici pe forum sau telefon 0740150824

vanzare soba ulei uzat motor. dupa cum spune titlul, vinde soba ulei uzat, ideala pentru incalzirea

50.3KB


pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Poza 2.

vanzare soba ulei uzat motor. poza

48.9KB


pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
15 meleoane ce? Lei, monede botswaneze? 15 meleoane de lei e mult, face 3 milioane 4 sute de mii de euro, iti iei casa'n Monaco mai bine.

_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
15 milioane de orice. As accepta si 15 milioane de alune, pt. ca stiu cum sa le valorific dup-aia

pus acum 10 ani
   
nTelectualu
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 4006
..va perdeti in detalii   

si eu zic ca 15 milioane e mult.  -aia ar face minim o mie cinci sute de lei noi..
   in cateva luni o sa ii creasca pretzu', ca vine toamna.


pus acum 10 ani
   
autobuzistu'
Broscar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 76
am eu una asemanatoare la 500 lei.... aviz amatorilor !

pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459
Pune si tu un filmuletz cu soba, sa vedem, a ta ce stie sa faca ?

pus acum 10 ani
   
autobuzistu'
Broscar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 76
pai ce ar putea sa faca altceva decat... caldura!? dar asta la un pret mult mai mic.si asta fara suparare!

pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Mai,... e "cu suparare" . 
In primul rand topicurile de vanzari sunt individuale. 
Eu vand un obiect, x-ulescu vinde un obiect, fiecare pe topicul lui.

De asemenea, sper ca reiese din filmulet faptul ca soba mea NU este cu picurator, nu este cu arzator ci are alte principii. Se vede de asemenea (macar orientativ ) cat de eficienta este - Ceva cercetare si experimentare a fost investita in ea. La fel si bani si timp.

Pt. ca in final sa pot oferi cuiva o solutie LA CHEIE, cu un set de instructiuni de utilizare clare.  Sigura in exploatare si fiabila.   (uite de exemplu a mea are gauri de acces si vizitare (+curatare) pentru toate zonele componente, inchise cu capace ce se infileteaza fest si sigur - a ta are?  Ai stat sa-i prevezi asa ceva? )

Sustii ca e mai ieftina optiunea ta - perfect - dar tot trebuie sa pui niste poze si detalii, pt. ca mai conteaza si niste lucruri, calitatea executiei, a materialelor folosite, grosimea tevilor, estetica etc.  Ca sa nu mai zic de principiul de functionare... dar asta e deja o chestie foarte generala.  Singurul caz in care nu s-ar justifica o poza este cel in care produsul este 100% identic, ceea ce nu e cazul.


In fine....astea sunt chestii de bun simt pe care nu trebuie sa le explic ca pt copii mici.  Ca suntem pe un forum tehnic, ce naiba.

Modificat de Komissar (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459
Mda, Autobuzistu-le de aia am zis si eu sa pui un film cu a ta ...
Intamplator am aflat  mai demult, cat chin si cata pasiune au fost precupetite in acest proiect. Daca as fi fost lipsit de respect (cel mai probabil) si nu as fi stiut despre ce e vorba si mai ales daca as fi luat intr-un mod simplist si in deradere acest obiect scos la vanzare, as fi avut o reactie asemanatoare ...

Ca as avea o soba  de vanzare si la un pret mai mic, ar fi mai putin important in cazul de fata.

... Dar eu nu sunt lipsit de respect pentru munca altuia ... si aici, pe topicul acesta, e vorba de munca si ingeniozitate ci nu de a specula o soba cumparata din comertz prin revanzare. Si tocmai de aceea, as fi facut in primul rand un topic nou in care sa imi vand marfa si in al doilea rand ... as fi pus macar un film sau o descriere ca sa avem ce compara.

In al doilea rand, asa cum spuneam ... in ea s-a investit si timp si cercetare. Are cel putin trei elemente extraordinare, care insumate fac toti banii care sunt ceruti pe ea. Daca as fi fost ignorant si nu as fi urmarit macar filmul, mi-as fi permis sa iau in deradere pretul cerut. Dar nu sunt ignorant si arat in continuare ceva mai mult respect, daca tot scriu pe topicul omului si ii iau apararea. Dupa ce am vazut-o functionand pe viu, sunt  100 % convins sa o cumpar la pretul acesta daca as avea banii alocati, combustibilul la indemana  si daca as fi nevoit sa stau iarna intr-un garaj ca sa mesteresc. Si asta pentru ca stiu ce inseamna. Ea face toti banii si o recomand cu toata caldura !  Cele trei elemente de care vorbeam sunt: 1. Cel mai important, arderea in doua etaje, ceea ce permite o ardere foarte eficienta, curata fara sa necesite asistenta permanenta cum se intampla cu alte sobe (vizualizate, testate, cat am lucrat in diverse imprejurari, iarna) 2. Elementul radiant in forma de ciuperca si designul extraordinar de eficient sub raport al disiparii caldurii in cadrul perimetrului de care suntem interesati si o evacuare minima ede caldura pe cos si in atmosfera, ceea ce face ca o suprafata de minim 20 mp sa fie incazita extrem de eficient intr-un timp scurt si cu costuri minime 3. Simplificarea elementelor de mentenanta face soba foarte practica si eficientizeaza foarte mult  curatarea si  timpul pierdut cu aceasta.

Am vazut si alte sobe pe ulei, simplificate sau nu si evident, stiu despre ce vorbesc. In plus, am fost martor la cele cateva prototipuri ale lui Komissar ... incercari de diferite cosuri pentru marirea tirajului si asa mai departe ... nu as putea sa subestimez, acum aceste zbateri ale lui Komissar. LA inceput le-am considerat inutile. Dupa ce am vazut produsul final, mi-a fost rusine ca am judecat simplist la inceput.  Nu cred ca munca lui a fost inutila iar intersul aratat pentru conceperea ei, depaseste cu mult superficialitatea crasa a altora ...

Dupa parerea mea, 1500 lei face doar manopera si materialele si asta calculate cu zgarcenie, fara a lua in considerare numeroasele incercari, teste si inovatiile aduse.

E usor sa judecam pe altii ... de aia zic inca o data ... daca tot ai postat pe topicul omului ... pune te rog poze si filme cu a ta. Eu observ  ca el s-a straduit sa o prezinte cat mai eficient, sa justifice pretul cerut si sa nu murim prosti ... mai ales asa cum zice .. .ca suntem pe un topic tehnic in primul rand ... ci nu de vanzari ... Macar la acest lucru sa aratam respect daca nu la altele ...


pus acum 10 ani
   
MikeRG
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1628
Mi-a placut faza cu fumul alb. Chiar si Vaticanul si-ar dori o asfel de soba. Habemus papam!

pus acum 10 ani
   
MikeRG
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1628
Serios vorbind, cum stai cu partea de safety - CO emissions and stuff...

pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Sta ca orice alta soba/godin pe lemne/motorina, etc.

Din cauza tirajului asigurat de cosh toate gazele circula in sus .  Din cauza asta recomand oricum un cos de minim 4m lungime verticala "desfasurata".

Am vazut si alte sobe pe ulei uzat (variante mult mai scumpe , din comertz (aprox 1000 eur) ce se gasesc pe la dif firme si din RO ) si tot asa, in instructiunile de utilizare se cere o lungime minima de cosh care este de apox. 5m.

Repet - aceasta regula este valabila pt. orice soba, si asta e principiul prin care teoretic te asiguri ca nici o soba (indiferent de combustibilul utilizat) nu emana noxe in incaperea respectiva.


Later edit:

Dintr-un punct de vedere as spune chiar ca e mai sigura decat un godin pe lemne, de exemplu - deoarece designul meu, in arderea secundara arde gazele produse in arderea din prima camera (un fel de gazeficare a uleiului, daca vrei similara procesului de gazeficare din masinile cu gazogen din razboi ) , gaze ce in mare parte sunt H2 si CO (monoxid) , deci practic monoxidul NU mai paraseste soba.  (pt cei ce nu stiau, si monoxidul este inflamabil)

La un godin pe lemne, ai o singura ardere, avand ca produsi de reactie H2 si CO , ce sunt evacuati pe cosh. Din cauza asta se mai auzea la stiri in trecut cum ca nu stiu ce babutza a murit in somn din cauza sobei (momentul in care cosul se infunda).

Modificat de Komissar (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Toni
Broscar pasionat

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 677
la cat se vor scumpi gazele , poate fi luata in considerare montarea ei in apartament sa zicem?...mai greu cu cosul la bloc..dar poate gasim o solutie???

Ca si mirosuri..emana ceva in camera , in sensul de a crea discomfort sotiei?


pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Teoretic nu ... practic mai exista cateva pufairi la aprindere, plus ca e f usor sa versi sau sa murdaresti cu ulei (fie direct fie punand mana uleioasa ) suprafetele sobei, ce ulterior din cauza incalzirii o sa emane miros.
Nu as recomanda pt. apartamente, camere de locuit "domestic".


pus acum 10 ani
   
autobuzistu'
Broscar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 76
''stimabile''tipatescu vad ca faci din remarca mea o vendeta personala!eu nu am criticat decat pretul poate exagerat al produsului respectiv, nici decum calitatile sale.cat despre pasiunea si timpul alocat inovatiei .... n ar trebui sa se regaseaca in factura. asta e parerea mea si o mentin;iar despre soba mea , n am poze sau filmari la ndemana. si nici nu vreau sa fac ''liniute'' ca sa aveti ce compara la sfarsit.la urma urmei finalitatea e absolut aceeasi . spor la vanzare! imi cer scuze daca am ofensat pe cineva!

pus acum 10 ani
   
MikeRG
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1628
Corect. Cu partea de reseach & development producatorul cutarui sau cutarui agregat sa se stearga la choor, ca nu l-am pus noi, consumatorii, sa cheltuiasca atat cu asa ceva.

pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
N-ar fi mai simplu ca fiecare sa faca topicul sau propriu si personal cand are ceva de vandut? Cat despre soba, evident ca oricine o poate face daca are un ap de sudura, o bormasina si inca 2-4 masinarii, DUPA ce a vazut cum arata. Omuletzul asta a muncit o gramada iar pretul nu reflecta doar valoarea fierului si a prelucrarilor, el cuprinde si o gramada de fiare ratate, ore si ore de cautat pe net... Evident ca si eu, acum, pot face acea soba cu costuri probabil ZERO, dar in niciun caz n-o sa ma apuc sa zic pe topicul omului "Am/ pot face fierul la o treime de pretz!"
In concluzie: fa si tu frumos un topic, pune poze cu ce ai (la soba ma refer) si asta e.

Poate ca ar trebui sa stufosham regulamentul scris, vad ca unele chestii nu-s by default pt toata lumea.


_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459
Nu sunt convins ca treaba asta se poate reproduce de cineva cu o doza suficienta de lene... In afara de asta are niste cote, foarte importante, care nu pot fi deduse din film ci din incercari.  Apelul la valoarea "cercetarii" a fost pentru aia care stiu ce inseamna ... nu aveam asteptari mari. Nici un obiect care seamana, nu e identic ... pot diferi calitatea materialelor s ialtele, pe care reproducatorul, evident ... nu le intelege.

Pentru mine nu a fost o vendeta personala raspunsul pe care l-am dat. Imi cer scuze daca asa a parut. Dar a fost din repulsie. Am mestecat un pic treaba cu gazeificarea inainte. Si sunt mai impulsiv.

Intamplarea a facut ca eu am discutat cu Komissar si cand cauta idei si cand se documenta si cand facea incercari ... Sceptic de produsul final, am fost. I-am zis chiar ca o sa se pishe toti neavenitii pe soba lui pe care nu o sa o priceapa nimeni ... Nu stiam atunci cine sunt aia ... Ii spuneam ca nu o sa-i dea nimeni mai mult de 300 de lei ... Si nu de putine ori ne-am contrat si pe teme tehnice. Dar il respect. Are uneori o vointa si o incapatanare, sa depaseasca superficialitatea aia gaunoasa si lenea care caracterizeaza plebea din partea asta de lume, ceva de admirat ... 

Incerca - poate - sa faca un biznis cu un produs care nu se gasea pe piata in forma asta. Felul in care -din pacate- sunt tratate anumite idei, fara macar a se incerca a afla  de ce oare e mai speciala acea idee, daca nu ... pretul,  sau zeflemeaua de mare valoare care face sa se umfle pipota in noi arata de ce chestii mai interesante, ca exemplu cutia automata a lui Gogu Constantinescu sau automobilul lui Persu stau in pulbere in vreme ce noi noi ne caznim sa reinventam roata. Stai linistit, nu e nimic nou sub soare... stiu si asta.

Eu unul, sunt dintre aia care cred ca am de invatat si din spiritul ala de incepator si de la cei care vor sa isi depaseasca conditia. Mai iau si eu peste picior, dar incerc sa nu intrec o masura ... culmea e ca cateodata cred ca a lua peste picior, impulsioneaza talentele ascunse sa dea mai mult.  In spiritul asta, nu ma supar nici cand cineva imi da peste labe cu rigla ... Cred ca am de invatat din toate.

Ideea era alta:
Vine unu, vorbeste de gazeificare, spune ca CO-ul se poate refolosi in combustie ... si se mai baga unul in vorba ca vinde si el o lada de carbuni, de trei ori mai ieftina nu intelege ce atata discutie ... si ajungem apoi la vendeta.
Poate acum intelegi !

Peace !

Modificat de tipatescu (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459
@Toni,
In locuinte e bine sa cauti  sobe cu camera de ardere etansa cu cos de aspirare (pentru oxigenul necesar arderii) separat de cosul pentru evacuare si - daca nu au fost prevazute sobe din constructie,  cu tiraj fortat (cu ventilator care sa absoaba gazele arse).  In garaje se presupune ca avem asigurat prin alte mijloace,  suficient aer necesar arderii.


pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
Mie cel mai mult la sobitza asta imi place acuratetzea detaliilor- obturatorul ala rotitor, tabla "perforata" exterioara etc.
S-ar putea ca intr-o casa "clasica" sa nu poata fi folosita din motivele amintite, dar pt o casa mai barbateasca (adica o casa la tara, o cabana etc) nu cred sa fie probleme.
Mie nashpa la discutia despre pretz mi se pare faptul ca discutam despre un obiect manufacturat, nu despre un fier de productie industriala. Una e sa comentezi cat cere unul pe un volant ("o volant" facut/a la mama lui/ei la fabrica, si alta e situatia cand discutam despre un produs artizanal. Primul produs se gaseste in mare numar si ai niste preturi de referinta pt nou sau vechi, pe cand in cazul sobei este un singur obiect, un singur producator (pt acest model) si doar el stie cat a investit in cercetare si prototip.


_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
Toni
Broscar pasionat

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 677
eu nu m-am exprimat in legatura cu pretul pt ca nu sunt eu cel in masura sa evaluez atat produsul cat mai ales munca si "cercetarea" facute.

Cred ca pana la urma piata o sa isi spuna cuvantul si o sa stabileasca pretul final de vanzare. cerere si oferta...

banuiesc ca nu a fost facuta decat una, deci e unicat. tot asa banuiesc ca inca nu s-a vandut.

mie personal imi place muult ca idee si m-am tot gandit cum sa fac sa incalzesc in casa cu ea..insa nu cred ca se va putea din motivele expuse de colegi


pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143

Toni a scris:


mie personal imi place muult ca idee si m-am tot gandit cum sa fac sa incalzesc in casa cu ea..insa nu cred ca se va putea din motivele expuse de colegi


In principiu s-ar putea face si o varianta 100% folosibila intr-o locuinta normala, am in minte de exemplu cam ce ar trebui adaugat conceptului existent pt. a elimina toate posibilele rabufniri de fum(care in majoritate sunt mici "accidente" cauzate de ceea ce am spus mai sus , tinand cont ca odata incalzita in functionare constanta oricum nu mai emite nimic in incapere, decat caldura ).
Sincer nu am acordat prea multa atentie utilizarii casnice mai degraba dpdv al combustibilului folosit, si asocierea acestuia cu mediul mic-industrial, auto, mecanic etc.

P.S.  Look-ul industrial isi gaseste cateodata locul si intr-o casa... uite o soba interesanta pe lemne,

Modificat de Komissar (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
La mine nu-i cazul de jena cu look-ul industrial pt ca asa arata in intregime la mine, si la bloc si la moshie.
Cat despre rabufniri etc, alea se intampla cam la orice soba cand bate vantul sau sunt conditii ciudate de curent de aer.


_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
Toni
Broscar pasionat

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 677
inca un aspect care ar trebui vazut in caz de utilizare casnica. ce se intampla in momentul cand se termina "combustibilul". banuiesc eu ca soba pur si simplu se stinge, asa e? mai emana ceva gaze in camera sau exista vreun pericol ceva?

pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Da... se stinge pur si simplu.  Din nou, dpdv teoretic nu ar trebui sa mai emane nimic, totul se duce in sus,  pe cos.

pus acum 10 ani
   
Toni
Broscar pasionat

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 677
ma tot gandesc cum ar fi bine pt un apartament....ideal ar fi in partea de ardere principala sa fie adaugata o butelie gen cazan cu apa care sa fie ulterior inseriata cu o pompa la circuitul de calorifere din casa, ca sa incalzeazca toata casa /camerele.

cred ca asta nu este greu de realizat, nu stiu cat loc ar fi in soba si cam cat de mare ar trebui sa fie volumul buteliei de apa.

totusi cred ca problema ce ar trebui sa o rezolvi in primul pas ar fi cea a cosului de evacuare...cum sa pui 4-5 m de cos la bloc


pus acum 10 ani
   
Komissar
Broscar pasionat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 143
Pai nu ai cum sa pui, asa cum nu poti sa schimbi legile fizicii ...  pt. sobe e nevoie de cosh, pt. a produce tiraj. Indiferent ca sunt sobe pe lemne, motorina, de teracota, seminee, pt. incalzit, pt. gatit, etc.   Unele blocuri din trecut aveau centrala termica la subsol pe lemne, sau pacura/motorina si aveau cosh de fum destul de mare.

pus acum 10 ani
   
Toni
Broscar pasionat

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 677
de exemplu eu stau la ultimul etaj. am o gaura de aerisire in peretele exterior pe unde s-ar putea scoate cosul. dar daca soba este mai departe pozitionata de gaura asta so poate oare face un cos din tubulatura cu coturi prin camera pana ajunge la gaura din perete?

pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
Pai daca stai la ultimu' etaj de ce nu dai o gaura in tavan si sa-ti faci cosh?
Dar de ce te intereseaza chestia, ai incalzire cu gaze, centrala proprie sau repartitoare? Ca daca ai termoficare fara repartitoare, cum am eu la bloc ('tu'le rasa'n choor de cretini) degeaba pui. Ca eu o sa inchid caloriferele si o sa le fie frig alora du pereti/plafoane comune. Le-am explicat ca eu oricum, in dushmanie, am inchis caloriferele (am mintzit un pic, la 3 din 6 inca nu am avut acces, 2 le inchid acum cand ma intorc dar unul... no way). Unde mai pui ca atunci cand stau prin RO ma duc si deschid si geamurile.


_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459

Te cred ca deschizi geamurile (de-al dracu), dar de dormit probabil dormi in alta parte

Mishu, tu ai putea sa dai gaura in tavan, dar altora nu le recomanda asta ... hidroizolatia e cel mai pacatos lucru, ca si costuri, ca si detaliu... 

@toni ... ia in calcul, cum a zis si Komissar: Trebuie cel putin patru metri de burlan care sa urce in sus, pentru a creea tirajul a. i gazele sa fie evacuate in mod natural ! Si cosul e de preferat sa fie chiar deasupra focului si sa nu faci coturi sau sa nu ai segmente orizontale mai lungi de 50 cm ...  Altfel, trebuie adaptat un tiraj fortat, un fel de ventilator pe cos, sau mai degraba, un ventilator care sa sufle in flacara sa o trimita pe cos.

Modificat de tipatescu (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
Confirm pozitiv, la moshie posesem la un Godin un burlan de un metru pe verticala si cam 3 pe orizontala. O gramada de fum in casa cand deschideam ushitza si cand batea vantul mai tare.
Uite, bine ca a venit vorba despre asta, sa nu uit sa fac si cosh acum cand o sa refac niscai ziduri. Bine, casa are un ditai hornul, dar e cam greu sa ma racordez la el si, in plus, e pt alt sistem de sobe (zise "oarbe" ), intri in horn si faci focul si tot acolo atarni cu shuncile la afumat.


_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
tipatescu
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1459
Nu stiam ca le zice "oarbe". Sobele alea imi plac, dar nu cred ca sunt prea economice, se pierde multa caldura prin ele. Acum nu stiu daca trebuie un anumit raport intre inaltimea si sectiunea cosului ... Poate o rezulta dintr-o teorie. Are cineva idei sau stiinta despre carti cu subiectul asta ?

pus acum 10 ani
   
MishuL
sniper

Din: Bucuresti,ROMANIA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7732
Sobele alea sunt facute pt a arde tot soiul de mizerii care se duc repede si ocupa volum mare: craci subtiri, corzi de vie, coceni de porumb si alte d'astea. Uite, fa si tu foc intr-o soba clasica de teracota sau intr-un godin cu ramurele cat creionul si dupa o ora o sa ai in camera fum si frig. Ma rog, frigul n-o sa-l simti pt ca te incalzesti tot deschizand ushitza la fiecare 5 minute si umplind soba.

_______________________________________
Was müssen wir kämpfen, ist, die Existenz und Vermehrung unserer Rasse und unseres Volkes, die Ernährung unserer Kinder und die Reinheit unseres Blutes, die Freiheit und Unabhängigkeit des Vaterlandes zu sichern, so dass unser Volk möglicherweise für die Erfüllung des reifen Mission zugeteilt ihm vom Schöpfer des Universums.

pus acum 10 ani
   
MikeRG
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1628

MishuL a scris:

intri in horn si faci focul si tot acolo atarni cu shuncile la afumat.


hmmm, ciudat mod de a slabi...


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la